Laatste updates m.b.t. status van meetings

UPDATE (1 december 2021): De meeting in Rotterdam (vrijdag) gaat toch door.
UPDATE (26 september 2021)
Op zondag start een meeting in Amstelveen (Amstelveen - Zondag).

Er zijn weer een aantal meetings op de fysieke locatie. Let op: aanmelden van tevoren verplicht via contactgegevens op de meetingpagina. 

Er zijn ook nog steeds online meetings. Iedereen die wil stoppen met gokken is welkom om hieraan deel te nemen. Je hoeft niet eerder op een Gamblers Anonymous meeting aanwezig geweest te zijn.

Bekijk hier het overzicht met de tijden van de online meetings en contactinformatie. 

De gemeenschap van Gamblers Anonymous is de ontstaan door een toevallige ontmoeting tussen twee mannen in de maand januari in 1957. Deze mannen hadden een werkelijk verbijsterende geschiedenis van problemen en ellende te wijten aan een obsessie om te gokken. 

Ze ontmoeten elkaar regelmatig en de maanden verstreken zonder terug te keren naar het gokken. Uit hun discussies concludeerde ze dat, om een terugval te voorkomen het noodzakelijk was om bepaalde karakter veranderingen in zichzelf teweeg te brengen. Om dit te bereiken, gebruikten ze een gids met bepaalde spirituele principes die werd gebruikt door duizenden mensen die herstellen van andere dwangmatige verslavingen.Het woord spiritueel kan worden omschreven als die kenmerken van de menselijke geest die de hoogste en fijnste kwaliteiten zoals vriendelijkheid, vrijgevigheid, eerlijkheid en nederigheid  vertegenwoordigen. Om hun abstinentie te handhaven vonden ze dat het van vitaal belang was dat zij de boodschap van hoop naar andere dwangmatige gokkers over brachten.

Als gevolg van gunstige publiciteit door een prominente columnist en tv-commentator, werd de eerste groep bijeenkomst van Gamblers Anonymous gehouden op vrijdag de 13de september 1957, in Los Angeles, Californië. Sinds die tijd is de gemeenschap gestaag gegroeid en zijn groepen ontstaan over de hele wereld.